Sałatę masłową Królowa Majowych trudno znaleźć w sklepach – jest to odmiana wybitnie amatorska, która wspaniale nadaje się do przydomowych ogródków.
Odmiana o cylindrycznym kształcie korzenia, wyróżniająca się smakowitością i bardzo dobrze wybarwionym miąższem.
Spożycie rzeżuchy w Polsce jest nadal bardzo małe. Najczęściej wykorzystuje się ją do dekoracji stołu.
Odmiana przeznaczona na użytek letni i jesienny, nadaje się również do przechowywania. Korzenie kuliste o dużej zawartości soku.
Odmiana późna, plenna, do bezpośredniego spożycia i przetwórstwa. Dobrze się przechowuje. Korzeń ciemnopomarańczowy, bardzo smaczny, znakomity na soki.
Ogórek Śremianin to druga, nieco ulepszona wersja odmiany Śremski. W zasadzie między odmianami nie ma znaczących różnic. Śremianin jest nieco bardziej odporny na choroby typowe dla roślin dyniowatych.
To średniowczesna odmiana, która dobrze sprawdza się w uprawie gruntowej we wszystkich terminach. Bardzo dobrze plonuje również we wczesnowiosennej uprawie w tunelu foliowym.
Roślina wieloletnia, mrozoodporna, pozostająca na jednym miejscu przez 3 – 4 lata. Odmiana o białych zgrubieniach, przechodzących w zielony, soczysty i delikatny szczypior o dość łagodnym smaku.
Późna, bardzo plenna odmiana o dużej trwałości podczas przechowywania. Cebule wyrównane, miąższ biały, smaczny.
Odmiana bardzo wczesna. Przeznaczona do najwcześniejszej uprawy pod folią, włókniną i w polu.
Niewielka roślina, której częścią jadalną są drobne liście tworzące rozetę.Liście są ciemnozielone o lekko orzechowym smaku.
Zalicza się do najsmaczniejszych odmian, przydatnych do uprawy przez cały sezon. Wykształca główki średniej wielkości, o silnie skupionych, dużych, miękkich, a zarazem jędrnych liściach barwy jasnozielonej.
Średnio wczesna, niska (40 – 60cm) odmiana o ciemnozielonych, lśniących, mocno kędzierzawych liściach.
Cherrola F1 jest heterozyjną odmianą pomidora koktajlowego.
Odmiana średnio wczesna o bardzo smacznym miąższu i niskim wskaźniku zdrętwienia. Polecana do uprawy polowej na zbiór letni i jesienny. Dojrzałość użytkową osiąga po 35 – 45 dniach od posadzenia rozsady w polu.
Przeznaczone do bezpośredniego spożycia, jak również przydatne do mrożenia. Nasiona w fazie dojrzałości fizjologicznej są kremowo-beżowe.
Doskonała odmiana karłowa, zielona, średniopóźna. Smaczna, bez łyka.
Miąższ zwarty, ciemnopomarańczowy, soczysty i kruchy. Owoce o dużej zawartości karotenoidów oraz wit. C.
Witaj, nazywam się Profesjonalny Rolnik.
Chciałbym Ci powiedzieć, że nasza strona wykorzystuje tzw. pliki cookies w celu prawidłowego świadczenia usługi i wyświetlania informacji. Możesz wyłączyć obsługę cookies poprzez zmianę ustawień swojej przeglądarki internetowej.